Kickboxning hur fungerar det? Allt Du behöver veta om Kickboxning
boxning stockholm, träna boxning i stockholm, boxningsklubbar stockholm, boxningsutrustning stockholm
370
page-template-default,page,page-id-370,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,columns-4,qode-theme-ver-13.1.1,qode-theme-bridge
 

Kickboxning vad är det? Allt om Kickboxning

Kickboxning förklarat för både nybörjare och proffs

Kickboxing kan i grund och botten betyda vilken sport som helst som använder händer och sparkar i en full kontakt ställning. Det betyder att kickboxing utnyttjar det så kallade 4-punkts slående systemet (slag och sparkar), medan Muay Thai använder 8-punktsslagssystemet (slag, sparkar, knän, armbågar).

Kickboxning Fighter Kickboxning Allt om

Clincheni kickboxing är ett sätt att låsa upp motståndaren för en positionsåterställning.

Kickboxning regler du bör känna till

Några kickboxningsregler (K1) möjliggör en partiell clinch från vilken en slag kan, får, utdelas innan domaren bryter för återställning. Men i Muay Thai återställs konkurrenterna inte så länge någon utdelar slag eller sparkar och är aktiv. Man måste attackera och försvara så länge en part är aktiv. En återställning sker endast när båda parter är inaktiva i clinchställning

Kampsport och Kickboxning – Hur hör de ihop?

 • För att förvirra saker lite längre har Kickboxing ett antal olika kampsportar grupperade under termen. Kort sagt är det att Kickboxing, i sin ursprungliga form, var en karatestil (Kyokushinkai) med boxhandskar som kastades på den som kom från 60-talet.

  Det kallades ofta Full Contact Karate. Kickboxing (eller American Kickboxing som det var känt) blev populärt långt tillbaka på 80-talet med filmer som Kickboxer stirrade Van Dam. Kickboxing blev så småningom en catch-all term för någon sport som kombinerat sparkar med boxning. För att muddla vattnet ännu mer, deltar Muay Thai fighters ofta i Kickboxing-slagsmål.

  Jag vill påpeka att MODERN kickboxing har utvecklats under de senaste decennierna. Stil av kickboxing som var allestädes närvarande i 60′-80-talet har nu utvecklats som en sport till en stil som mer liknar traditionell Muay T
  Den gamla stilen Kickboxing (känd som American Kickboxing) kan fortfarande hittas, dock känd som Full Contact Karate. Det praktiseras i allmänhet endast konkurrenskraftigt i karatevärlden. Kickboxing, i modern mening, hänvisar till den stil som finns i K1 / GloryDe många stilarna av Kickboxing
 • American Kickboxing
 • Nederländska kickboxing
 • K1 / GLORY Kickboxing
 • Kinesisk Kickboxing (San Chou)
 • Muay Thai

Låt oss titta på var och en av dem kortfattat.

Vad är American Kickboxing – American / Western Kickboxing

Full Kontakt Karate (Karate med boxhandskar) som populariserades under 60-talets 80-tal. Till skillnad från japanska kickboxing påverkades inte American Kickboxing av Muay Thai, utan utvecklades fritt från sitt inflytande. Däremot är sparken helt annorlunda, Karate-rörelsen och stilen som är mycket närvarande i sporten, fullbordar obekvämhet med låga benskick och sparkar är inte kontrollerad via shins).
Historia

American Kickboxing, är en blandning av (japansk) karate (vanligtvis de former som inkluderar full kontakt sparring, detta är mestadels Kyokushin Full Contact Karate) och Boxning. Som sådan, om du tittar på Karate-delen, kan du spåra rötterna tillbaka både till de gamla asiatiska rötterna i feodal Japan. Men blandningen av de två konsterna i form av Full Contact Karate började dyka upp i sportform i hela USA på 60-talet.

Modernisering av Full-Contact Karate. Kicks och slag är karatebaserade.

4-punkts slående system
Kicks får endast tillåtas över bältet (inga låga sparkar)
Kastar, svep och takedowns är inte tillåtna
Clinch tvingar omedelbart återställning av fighters position
Exempel på American Kickboxing

Här är det bästa exemplet på en ren, untainted, American Kickboxing-stil i åtgärd vs. en ren Muay Thai-stil. Den här videon är från 80-talet innan det fanns någon övergång mellan de två konsterna och en enorm missuppfattning om Muay Thai från Amerika. Detta är i grunden en blandning av traditionella karate stilar och västra boxning; Det finns inget Muay Thai-inflytande.

För en bra intro till denna stil av kickboxing, kolla kampen nedan. En av de bästa amerikanska kickboxarna står inför en thailändsk Muay Thai-kämpe, men under modifierade regler (ingen klump, inga armbågar, inga knän, inga gripande sparkar, inget sparkande stödben).
Notera skillnaden i varje fighterens rörelser och attacker.


Mera regler och information om Kickboxning och hur denna sport är uppbyggd kommer inom kort.