Boxningshandskar - Vilka Boxningshandskar är Bäst för Dig? | Boxning Stockholm Klubbar & Boxningsutrustning
boxning stockholm, träna boxning i stockholm, boxningsklubbar stockholm, boxningsutrustning stockholm
17
page-template-default,page,page-id-17,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,columns-4,qode-theme-ver-13.1.1,qode-theme-bridge
 

Boxningshandskar – Vilka Boxningshandskar är Bäst för Dig?

Boxningshandskar-Olika-viktklass-och-typer-av-boxningshandskar-BildBoxningshandskar kan definieras som vadderade handskar som boxare bär på sina händer under boxningstävlingar för att mer kraftigt leverera sina slag. Boxhandskar  är också de träningshandskar som används under ett boxning träningspass – även om just dessa handskar vanligtvis skiljer sig från tävlingshandskar.

Varför ska du köpa boxningshandskar?

Det primära syftet med handskar för boxning är att skydda händerna på anfallaren under ett slag – men även olika specialiserade Boxningshandskar finns nu tillgängliga för specifika tillfällen som tävlingar, sparring övningar och andra typer av boxningsträning.

Fördelen med att bära boxningshandskar är att minska antalet ansiktsskador och att göra dessa annars vanliga skador mindre allvarliga. Du bör notera att endast Boxningshandskar i sig inte minskar risken för hjärnskador för boxarna. Det kan faktiskt även öka risken för detta på grund av möjligheten att ta emot och slå hårdare slag mot huvudet.

Efter flera års forskning och provning av några av de ledande tillverkarna av boxningsmaterial, hittar du idag säkra, hållbara och högkvalitativa handskar på marknaden. Faktum är att dagens Boxningshandskar inkluderar andningspatron teknologi med kardborreband och 100% komplett läderstöd.

Boxningshandskar – Olika vikter och färger

Handskar med olika viktkategorier inkluderar även upphängningsdämpning och förstärkt fyllning för boxaren. Många boxare föredrar att träna med tyngre träningshandskar än de vanligtvis använder i konkurrens och det beror på att de vill öka uthållighetskraften. Färgen på amatör boxningshandskar är övervägande röd eller blå, med poängområdet i vitt för att hjälpa domare att märka lättare och registrera poäng.

Everlast boxningshandskar Bild på Svarta boxningshandskar för vuxna och barnDet fortsatta erkännandet av blandad kampsport (MMA – Läs mer här: Wikipedia MMA) har fokuserat hela sortimentet av MMA-utrustning, inklusive MMA-shorts och andra typer av MMA-kläder. MMA-formerna av handskar finns i olika storlekar. Regeln är – ju större tyngd, desto högre polstring. När du använder MMA-typ av handskar för sport och fysisk träning kan du använda någon av dessa storlekar. Det är bara om du går in i en konkurrenskraftig boxning som du behöver för att vara oroad över begränsningar av storlek och färg på handsken.

Olika boxare som vi vet tävlar eller tränar i boxning i Stockholm, kan alla berätta om vikten av att skydda händerna med handskar och handomslag. Det finns flera fall av boxare som har skickats på grund av handskador. Det är rapporterat att många boxare som uppburit handskador aldrig helt återhämtade sig. När dina händer är väl skyddade med lämpliga handskar, kan du tryggt möta din motståndare. Detta gäller även olika typer av boxningshandskar för barn

Köpa billiga Boxningshandskar – Är det bra?

Rent generellt kan man säga att ju billigare dina handskar är. Desto mindre skydd samt kraft i dina slag får du. Fråga dig själv om det verkligen är värt att riskera din hälsa, och kanske till om med riskera kroniska problem, bara för att spara några kronor?

Olika typer av boxhandskar

För de som inte är insatta i området är de olika typerna av handskar Lace Protectors, säck handskar, träningshandskar, Pro Fight Handskar, Amatör handskar och MMA Gloves.  Boxningshandskar är sydda med nylongänga och vadderingen är försedd med polyuretan med hög densitet. Huden hos en boxhandske är vanligtvis högkornigt garvat läder – antingen koskinn eller getskinn – för att låsa Boxningshandskarna både hållbarhet och flexibilitet.

Det finns sämre kvalitet för handskar gjorda av vinyl, men de flesta sporter accepterar endast läderhandskar. Om du bara ska träna enkel boxningsteknik kan du köpa billiga Boxningshandskar och när du bestämmer dig för att gå in i en ring, gå sedan till kvalitet.